Napi pozitív

Tanulj a múltból, és lépj tovább! Nem akkor fullad meg az ember, ha beleesik a vízbe, hanem akkor, ha benne is marad!
Bob Gass

15 módja, hogy megtanuld szeretni magad

Miért olyan fontos, hogy szeresd magad? - Nem elég, ha mások szeretnek? Önző dolog szeretni magad? A válasz mindkét kérdésre ugyanaz: Nem!

Szeretni önmagad a legcsodálatosabb ajándék, amit magadnak adhatsz!

Önmagad szeretete nem önzés, hanem a testeddel és lelkeddel szembeni felelős hozzáállás egészséges megnyilvánulása.

Sokan úgy gondolják, hogy a család és a barátok után az utolsó helyre kell tenniük önmagukat és érdekeiket. Így ártanak a leginkább maguknak, megfosztva lelküket és testüket a boldogságtól. Gyakran -akarva vagy akaratlanul -az ilyen "áldozatok" nem múlnak el észrevétlenül.

Az önfeláldozás reakciójaként mindenki -öntudatlanul -dicséretre, jutalomra számít. Kizárólag a szentéletű emberek, mesterek, guruk képesek jutalomnélküli áldozatokra.

Képes vagy megtanulni szeretni magad, ha nem vagy boldog magaddal?

Képes vagy megtanulni szeretni magad, ha nem tetszik, amit a tükörben látsz?

Képes vagy megtanulni szeretni magad, ha mérgező és nyomasztó környezetben vagy?

Képes vagy megtanulni szeretni magad, ha nincsenek körülötted pozitív emberek?

Képes vagy megtanulni szeretni magad, amikor mások azt mondják, hogy nem vagy méltó a szeretetükre?

IGEN! Tudsz! Törekedj mindent tiszta szívvel tenni, de ne feledd, hogy közben figyelj a saját és mások boldogságára!

Önmagad szeretetének előnyei:

Önbizalom;

Önbecsülés;

Jobb hangulat;

Képességeid és erősségeid objektív felmérése;

Jobb interperszonális kapcsolatok.

Ha szereted magad, nem hasonlítod magad másokhoz.

Ha szereted magad, nem foglalkozol azzal állandóan, hogy mások mit gondolnak rólad.

15 módja annak, hogy szeresd magad:


  1. Tanuld meg élvezni az időt önmagad társaságában!

Fontos, hogy megtanuld jól érezni magad, amikor egyedül vagy, és olyan dolgokat csinálsz, amiket szeretsz. Szánj több időt magadra! A mai embernek három dolgot kell megtanulnia, hogy egészségessé és teljessé váljon:a belső csend, a szemlélődés és a nevetés művészetét.

Ha állandóan társaságot keresel -még ha nem is szereted- azért, hogy ne legyél egyedül, az azt mutatja, hogy nem tanultad meg értékelni magad és élvezni a társaságodat.

  1. Sétálj egyet!

Egy egyszerű, de fontos módja annak, hogy minőségi időt tölts magaddal, ha sétálsz a természetben! Indulj el egyedül, és hagyd el a komfortzónádat! A sétával (vagy kirándulással) kilépsz a napi rutinból (a szokások taposómalmából), új dolgokat fedezel fel magadról, és új dimenziót adsz életednek.

  1. Bocsásd meg magadnak a hibáidat!

Teljesen más dolog a hibáinkon elmélkedni és sajnálni magunkat, mint leülni és tárgyilagosan átgondolni, hol hibáztunk, hol és mit rontottunk el, hol csúszott ki az irányítás a kezünkből. Bocsáss meg magadnak, nézd meg, mit tanulhatsz a hibáidból, és lépj tovább! A győzelemhez vezető igazi út: tanulni hibáinkból, és tudatosan törekedni az erény kifejlesztésére, ami lehetetlenné teszi az újabb hibák elkövetését.


  1. Csinálj valami szokatlant!

Vállalj egy kis kockázatot, tegyél valamit a megszokottól eltérően, mondj „igent” ott, ahol szíved szerint „nem”-et mondanál, vagy fordítva! Add meg magadnak a meglepetés élményét! Vedd észre, hogyan hat rád az újdonság ereje (milyen érzést vált ki belőled) és tanulj valami újat magadról!

  1. Vezess naplót!

Vegyél egy szép jegyzetfüzetet, színes tollakat, és mától kezdd el rögzíteni gondolataidat és érzéseidet! Így feldolgozod a negatív érzelmeket, élményeket, miközben az életed pozitív és szép dolgaira is tudsz koncentrálni. Önmagad mélyebb megismerése, az önismeret az élet csodálatos ajándéka.

  1. Légy engedékenyebb magaddal!

Hagyd abba, hogy folyton kemény legyél önmagaddal, és mutass némi engedékenységet! Ne kritizáld folyton a tetteidet és az érzéseidet, ne lásd meg folyton a hibáidat és a gyengeségeidet! Hagyd, hogy néhány hiányosság úgy múljon el, mintha figyelmen kívül hagynád ezeket egy olyan személynél, akit nagyon szeretsz! Ne feledd, sem te, sem más nem tökéletes, és ez így rendben van! Az is, hogy ez csak látszat. Valójában mind tökéletesek vagyunk

  1. Tanuld meg szeretni magad, és állítsd fel határaid!

Ne legyél olyan vörös szőnyeg, amelyre mindenki miniszternek képzelve magát ráléphet (és végigsétálhat rajta)! Szabj határokat, állíts be korlátokat, működtess szeretet-sorompókat! Nem kell mindenkinek a kedvében járni ahhoz, hogy szeressenek. Tanulj meg nemet mondani, amikor kell, és ne hagyd, hogy mások kihasználjanak téged! Ne feledd:amíg keresed önmagad (és nem vagy az), addig másoknak adsz elsőbbséget (önmagaddal szemben), amint megtaláltad önmagad, mások adják meg neked az elsőbbséget.


  1. Készíts egy listát a sikereidről!

Általában emlékezünk elkövetett hibáinkra és megvetjük, megbüntetjük magunkat, miközben nagyon könnyen megfeledkezünk a sikereinkről. Ahhoz, hogy megszabadulj ettől a rossz szokástól -amely azt mutatja, hogy nem szereted magad- papírra és ceruzára, vagy valamilyen elektronikus adathordozóra lesz szükséged. Készíts egy listát az életed különböző területein elért kisebb és nagyobb sikereidről (korlátozás nélkül)! Ahogy szembesülsz vele, hogy mit értél el, kizárólag a jóra, a pozitívumra és az erősségeidre fog összpontosítani, és így szeretni fogod önmagad.

  1. Hozz létre egy céljaid tartalmazó jövőkép-táblát!

Egy parafa táblára rögzíts képeket azokról a tárgyakról (dolgokról), amelyek az értékeid és legfőbb céljaid képviselik! Ahogy elképzeled céljaidat, rá fogsz jönni, hogy azok sokkal elérhetőbbek, mint gondoltad, és motiváltabb leszel elérni őket.

  1. Találj új érdeklődési területeket!

Mi az, amit mindig ki szerettél volna próbálni, meg akartál tenni, szerepel a bakancslistádon, de valamiért eddig halogattad? Add meg magadnak a lehetőséget, hogy új dolgokat, ízeket, illatokat, érdeklődési köröket, tapasztalatokat próbálj ki! Fedezd fel önmagad új aspektusait preferenciáid és érdeklődési köreid révén! Így teheted jobbá az életedet.

  1. Ne unatkozz, keress magadnak új kihívásokat!

Amikor nincs semmi dolgunk, természetes, hogy unatkozunk, és negatív gondolatainkkal együtt állítjuk magunkat sorompóba, hogy aztán lovagi párbajra hívjuk, („kihívjuk”) korábbi önmagunkat. Kiszabadulhatsz az unalom és a tétlenség karmaiból azáltal, hogy új kihívásokat keresel. Így megtanulod megnyújtani a határaidat, felfedezni a rejtett képességeidet, átélni a sikerélményt és kezedbe venni életed irányítását.


  1. Lazíts!

Az önszeretet egyik fontos cselekedete az, amikor szünetet biztosítasz magadnak, és hagyod, hogy pihenj. Tarts egy kis szünetet a munkádban, lökd félre néhány órára a kötelezettségeidet, és fordíts időt valamire, amit szeretsz!Add meg magadnak azt a luxust, hogy fél óráig gondolni se gondolj arra, ami aggaszt, és pihentesd az agyad, nyugtasd le az elméd!

  1. Ismerd el eredményeid!

Fontos, hogy megtanuld felismerni eddig elért-kisebb-nagyobb- eredményeidet, és becsüld önmagad! Ne mondd azt, hogy csak a „szerencsének volt köszönhető”, ha ez a saját munkád, kreativitásod, tehetséged és felkészültséged eredménye volt! Tanuld meg felismerni az értékeidet, és légy büszke magadra!

  1. Bízz az ítélőképességedben és az ösztöneidben!

Egy másik fontos módja annak, hogy cselekedetekkel mutatasd ki önszeretetedet, ha bízol ítélőképességedben és ösztöneidben. Nem legyél határozatlan, ne kérj ki száz véleményt, és ne változtass többször is a döntéseden – tanulj meg hallgatni magadra, és követni a Belső Éned által mutatott irányt!

  1. Vigyázz magadra!

Nemcsak szavakban fejezhetjük ki önmagunk iránti szeretetünket, hanem tetteinkkel is.


Tanulj meg tudatosan aludni, étkezni, mozogni és feltöltődni! Tölts időt azzal, amit szeretsz, és csak pozitív emberekkel létesíts kapcsolatokat! Kerüld a mérgező embereket és helyzeteket!

Késmárki László:Az önbeavatás kulcsa Az Élet Mesterének nagy könyve Ankh Kiadó 2023.

Késmárki László:A csodák kulcsa A társteremtők nagy könyve Ankh Kiadó 2024.

Késmárki László:A boldogság kulcsa A pozitív gondolkodás nagy könyve 2. kiadás Ankh Kiadó 2024.


Forrás:

Ajánlott bejegyzések


10 útja annak, hogy újra higgy Önmagadban!

A szerdai nap Angyal üzenete – Imáid meghallgattattak, kérésed valóra válik!

A vasárnapi nap Angyal üzenete – Biztonságban vagy

Hétindító gyógyító erő Gábriel Arkangyaltól

Neked ajánljuk


Rafaela Arkangyal Misztikus kártyái + könyv

Egy Angyalkártya, ami csak nőknek készült

Megrendelés

Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk